TIPS: Kind geld kado geven op kinderfeestje

TIPS: Kind geld kado geven op kinderfeestje

Het kan lastig zijn telkens een leuk cadeautje te vinden voor een kind. Op kinderfeestjes wil je natuurlijk niet hetzelfde geven als iemand anders. Geld cadeau geven is dan een veilige optie. Ook een cadeaukaart is een optie, bijvoorbeeld van een speelgoedwinkel. Daarbij weet je zeker dat de ontvanger het besteed aan iets wat hij/zij leuk vind. Spaart het kind voor een groter cadeau? Ook dan is geld een geschikt cadeautje om te geven.

Door geld te geven voorkom je dat je iets geeft wat misschien niet in de smaak valt. Een nadeel van geld geven als cadeau is dat het niet heel origineel is. Gelukkig is daar zo verandering in te brengen! Met een beetje creativiteit heb je zo een uniek cadeautje in elkaar gezet. In dit artikel vind je originele kinderfeestje geld kado tips. Bekijk hoe je het geld leuk in kunt pakken. Ook vind je hier hoeveel geld je het beste kunt geven.

Geld kado kinderfeestje bedragen

Het kan best lastig zijn te bepalen hoeveel geld je wil geven op een kinderfeestje. Afhankelijk van de gelegenheid en wat gangbaar is kan dit bedrag verschillen. Hoeveel geven anderen op kinderfeestjes? Ook kan dit verschillen per ontvanger: hoe oud is hij/zij en is het een goed vriendje of vriendinnetje?

Hoeveel geld is gebruikelijk om cadeau te geven op een kinderfeestje? Gemiddeld is een bedrag van 10 euro geschikt voor kinderfeestjes. Maar de bedragen liggen meestal tussen de 5 en 20 euro. Vooral voor jonge kinderen zijn bedragen van 5-10 euro ook prima. Voor een goede vriend of vriendin kun je ook een hoger bedrag geven, zoals 15 euro.

Ook kun je bijvoorbeeld 10 euro geven en er nog een leuk kleinigheidje bijdoen, zoals wat lekkers of speelgoed. Als je twijfelt over hoeveel je moet geven, is de gangbare 10 euro vaak een goede keuze voor oudere kinderen. Voor jongere kinderen is een bedrag van 5 – 7,50 prima.

Geld leuk inpakken kinderen

Alleen geld geven kan een beetje saai zijn. Door het geld leuk in te pakken, maak je er toch een origineel cadeautje van! Daar hoef je helemaal niet creatief voor te zijn. Maar je kunt er zo creatief mee zijn als je wil. Geld leuk inpakken voor kinderen kan op veel leuke manieren. Zo kun je het bijvoorbeeld in een vrolijke geldkaart stoppen. Of maak er een piñata van! Een biljet leent zich perfect voor origami. Vouw er een leuk figuurtje van, zoals een t-shirt, vlinder of hoedje.

T-shirt

Vouw een biljet om tot een t-shirt en je hebt snel een origineel kinderfeestje geld kado.

origami money

Piñata

Een originele manier om geld te geven aan een kind is een piñata. Naast snoep, kun je er natuurlijk ook geld in doen! Het is origineel geld kado voor een kinderfeestje.

pinata

Geld envelop

Wil je muntgeld cadeau geven? Munten geef je het beste in een speciale geld envelop. Zo zorg je ervoor dat het geld er niet uitvalt! Dat is wel zo handig voor kinderen.

envelop met geld

Vlinder

Maak mooie vlinder van een eurobiljet! Gebruik je origami kunsten om deze vlinder in elkaar te zetten.

euro origami

Bekijk hier hoe je zo’n origami vlinder vouwt:

Paraplu

Maak een grappig geld cadeau met een paraplu. Voor deze DIY heb je slechts een paraplu en doorzichtig draad nodig. Zo maak je eenvoudig zelf dit knutselwerkje.

Gift, Money Rain, Dollar Rain, Umbrella, Gift Idea

Hoedje van papier

Vouw een ouderwets hoedje van papier gemaakt van geld.

euro bootje

 

© Foto’s via pixabay.com  en freepik.com

Bekijk hier meer geld cadeau tips.