Symbolisch kado vriendschap: 10 ideeën

Symbolisch kado vriendschap: 10 ideeën

Wat is een mooi symbolisch kado vriendschap?

Vrienden zijn een belangrijk onderdeel van ons leven. Wat zouden we zonder ze moeten? Een echte vriend is iemand met wie je een bijzonder goede band hebt. Deze persoon is iemand die je vertrouwt en accepteert zoals je bent. Je kunt samen altijd lachen, maar ook huilen. Met een gelegenheid zoals een verjaardag of diploma-uitreiking wil je een toepasselijk cadeau geven aan een vriend(in). Om stil te staan bij jullie vriendschap is het perfect een symbolisch kado met betekenis te geven. Wat kun je geven als symbolisch vriendschap kado?

Er zijn veel symbolische vriendschap cadeaus die je kunt geven. Symbolen voor vriendschap zijn onder andere de Lapis Lazuli edelsteen, gele roos en Claddagh ring. Een geschenk met een van deze symbolen is geschikt als geschenk, bijvoorbeeld een sieraad dat je dagelijks kunt dragen. Of een beeldje om neer te zetten als decoratie.

Door het geven van een symbolisch vriendschap kado zijn jullie altijd samen. Je wordt elke dag herinnert aan jullie waardevolle vriendschap. Met een symbolisch vriendschap cadeau geef je een uniek en bijzonder geschenk. Je vriend of vriendin zal dit persoonlijke gebaar zeker erg mooi vinden. Bekijk hieronder 10 unieke ideeën voor een symbolisch kado vriendschap.

1. Claddagh ring

Claddagh Zilveren Ring met onyx maat 62

  Claddagh-ring

Dit Ierse symbool bestaat uit twee handen die een gekroond hart vasthouden. Deze handen staan voor saamhorigheid en vriendschap. Het hart staat symbool voor loyaliteit en liefde. De achterliggende gedachte achter de ring is: “Let love and friendship reign forever” [1]. Daarom is het de perfecte vriendschapsring met een mooie betekenis.

2. Lapis Lazuli

Lapislazuli, Ore, Lapis Lazuli, Minerals, Jewel, Stone

Foto: pixabay.com

Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke betekenis. De Lapis Lazuli steen staat specifiek voor vriendschap en waarheid. Er wordt gezegd dat zijn energie ervoor zorgt dat je band met anderen groeit en zorgt voor het behouden hiervan [2]. Deze edelsteen leent zich dan ook perfect als symbolisch kado vriendschap. Dit kan bijvoorbeeld verwerkt in een sieraad, maar je kunt deze steen ook goed als decoratie neerzetten. Bekijk hier meer inspiratie voor een edelsteen als cadeau.

Orgonite Engel van Lapis Lazuli (20 cm)

  Engel beeld  

FortunaBeads Basic Set Blauw Lapis Lazuli / Groen Jasper Armbanden – Heren – Natuursteen – Large 20cm

  Armbandjes

3. Beschermengel

Beschermengel van kristalglas Mijn Vriendin

  Glazen engeltje  

You are An Angel beeldje AN003 - Beautiful Friendship

Engel vriendschap

Een beschermengel, ook wel engelbewaarder, heeft als taak iemand te beschermen en begeleiden. Ze kunnen bijvoorbeeld troost bieden en advies geven.  Een beschermengel is gedurende je hele leven bij je, net zoals een goede vriend of vriendin. Daarom is het een mooi symbool voor vriendschap. Geef een mooi symbolisch beeldje aan deze persoon die voor jou zo speciaal is.

4. Kompas

My Unique Style Armband Kompas maansteen - 925 zilver   My Unique Style Armband Kompas maansteen - 925 zilver

  Armbandje kompas

Fate Jewellery Ketting FJ4013 - Travellers collection - Kompas - 925 Zilver, goudkleurig verguld - 45cm + 5cm

  Ketting kompas

Een kompas wijst je de weg, net zoals een goede vriend. Is de ontvanger iemand die altijd een luisterend oor biedt en je vaak advies geeft? Dan is een kompas het perfecte symbool voor jullie. Geef dan bijvoorbeeld deze armband met een kompas van maansteen. Ook deze mooie ketting kun je dagelijks dragen.

5. Ying Yang

Feng Shui, Ying Yang, Simply, Unit, Opposites, Isolated

foto: pixabay.com

Ying en Yang is een symbool dat staat voor twee tegengestelde krachten die samen in balans zijn. Zijn jouw vriend(in) en jij soms erg verschillend maar hebben jullie toch een bijzondere vriendschap? Dan past het Ying en Yang symbool perfect bij jullie. Met een best friend ketting draag je allebei een deel van het Ying Yang symbool. Als deze samenkomen, is het symbool compleet.

Ying Yang Ketting voor 2 - Vriendschapsketting - 2 stuks - best friends - best friends ketting - zilverkleurig

  Ketting Ying Yang

6. Beertje

Vriendschap-beer

  Beeldje beer

Dit schattige beeldje van een beer is gemaakt van glas. De mooie tekst maakt dit het perfecte cadeautje om te geven als vriendschapscadeau.

7. Gele roos

blad, bloeien, bloeiend

foto: pexels.com

De roos is een van de bekendste symbolen voor liefde. Elke kleur heeft zijn eigen specifiek betekenis. Zo staat een witte roos voor jeugdigheid en onschuldigheid, rood voor romantiek en roze voor vrouwelijkheid. De gele roos staat voor vriendschap en zorgzaamheid. Hij ziet er vrolijk en zonnig uit. Het is een roos die je geeft aan iemand om wie je veel geeft. Hij heeft niet de romantische betekenis van bijvoorbeeld de rode roos. Dat maakt hem perfect als blijk van vriendschap.

  Rozen beer - Flower bear - Bloemen beer - Rose bear - In Geschenkdoos - 25 CM - Geel

  Bloemenbeer

ROSES BY ROSES® - Luxe Video Flowerbox met HD scherm en 1 Longlife XXL Roos Geel - ‘’Een Persoonlijke Videoboodschap Uploaden’’ voor Valentijnsdag, een Bruiloft, een Verjaardag, een Jubileum, moederdag of vaderdag. Een uniek cadeau!

  Videobox  Deze luxe videobox bevat een prachtige gele roos en is heel bijzonder. Hij heeft namelijk een scherm waar je videoboodschappen op kan afspelen! Verras iemand op deze onvergetelijke manier met jouw eigen videoboodschap. Je kunt ook een schattige beer geven die volledig bedekt is met kleine gele roosjes van stof. Een passend symbolisch vriendschap cadeau voor een lieve vriend/vriendin.

8. Gekruiste pijlen

Hand drawing illustration of hipster style concept

Foto door rawpixel.com

Gekruiste pijlen zijn een symbool dat zijn oorsprong vindt bij de Indianen. Zij waren zeer spirituele mensen die hun opvattingen van generatie op generatie doorgaven door symbolen en tekens. Pijlen waren zeer belangrijk voor hen om te overleven. Hiermee kun je namelijk dieren vangen voor het maken van eten, kleding en wapens. Het beeld van twee gekruiste pijlen betekende vroeger het hebben van een bondgenootschap. Tegenwoordig staan twee gekruiste pijlen voor vriendschap en het kruisen van paden [3]. Het is een krachtige symbool dat er ook nog eens mooi uitziet.

symbool Vriendschap

  Fairtrade ketting   

24/7 Jewelry Collection Infinity Pijl Ketting - Zilverkleurig

  Infinity pijlen

Deze unieke ketting wordt handgemaakt en is fairtrade. Een bewust cadeau met een mooie betekenis.

Het infinity kettinkje combineert pijlen met het infinity symbool. Het is een subtiel sieraad dat je dagelijks kan dragen. Koop er een voor jezelf en je beste vriendin als vriendschapsketting.

9. Vriendschapsarmband

symbolisch kado vriendschap armbandjes

foto: pexels.com

Wereldwijd dragen mensen armbandjes als blijk van hun goede vriendschap met iemand. Ze komen oorspronkelijk uit centraal Amerika. Traditie is dat je iemand een vriendschapsarmbandje geeft als symbool van een langdurige vriendschap. Eén vriend knoopt het armbandje terwijl de ander een wens doet. De armbandjes worden net zolang gedragen tot ze uit zichzelf loslaten. De gemaakte wens zou dan uitkomen [4].

Vriendschapsarmbandjes heb je in allerlei stijlen en kleuren. Ze hebben vaak kraaltjes en patronen, maar eigenlijk alles is mogelijk. Kies een armbandje dat bij jou en je vriend(in) past. Zo heb je een uniek symbolisch kado vriendschap dat nog lang gedragen zal worden.

Mannies vriendschapsarmband - 2 stuks - Vriendschaps armband met boodschap! Één voor jou, één voor je vriend(in)! - Meerdere kleuren - Gratis verzending - Vriendschap - Roze

  Armbandjes set

10. Parel

Wensparel Sieraad "Liefste vriendin"

  Wensparel sieraad

Een goede vriend(in) is een echte parel. Open de parel en ontdek welke kleur deze heeft. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Plaats hem vervolgens in het sieraad en draag hem als sieraad! Deze mooie cadeauset is absoluut erg uniek.

 

Bronnen:

  1. www. kunst-en-cultuur.infonu.nl
  2. www.demairo.com
  3. www.warpaths2peacepipes.com
  4. www.novica.com