Symbolisch kado liefde: 8 ideeën

Symbolisch kado liefde: 8 ideeën

Wat geef je iemand als symbolisch kado liefde?

Als je van iemand houdt, wil je dit graag laten merken. Met verjaardagen, Valentijnsdag en bijzondere gelegenheden is het gebruikelijk een cadeau te geven. Dit blijft altijd lastig. Wat is een leuk origineel cadeau om te geven!? Geen zorgen, er zijn nog genoeg leuke cadeaus waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht heb. Laat je geliefde zien dat je van hem/haar houdt met een symbolisch kado liefde. Deze cadeaus zijn geschikt voor deze gelegenheid:

Een cadeau met een symbool voor de liefde is een betekenisvol geschenk voor je geliefde. Deze symbolen zijn bijvoorbeeld de liefdesknoop, cupido en het esdoornblad. Sieraden of een beeldje met zo’n symbool zijn erg toepasselijk voor Valentijnsdag, een jubileum of een verjaardag.

Een symbolisch liefdeskado is ook erg geschikt als felicitatie of mooi gebaar, bijvoorbeeld voor een bruiloft. Ook is het erg geschikt als origineel valentijnscadeau. Zo geef je een mooi cadeau voor Valentijnsdag met een waardevolle betekenis. In dit artikel vind je inspiratie om het perfecte symbolische cadeau te vinden als blijk van liefde.

1. Roos

Anniversary, Red Roses, Bloom, Blooming, Bouquet

Rozen zijn een van de bekendste symbolen voor liefde. Deze bloem staat voor liefde, passie, lust en meer. Je geeft iemand een roos om je liefde te uiten. De rode roos is de meest bekende kleur, maar de vele kleurvarianten hebben allemaal een betekenis die draait om liefde [1].

24K Gouden Roos

MikaMax 24 kt Gouden Roos Golden Rose ± 28-30cm lang

Deze gouden roos ziet er prachtig uit! Hij is gemaakt van 24 karaat goud. Hij zal dus niet verwelken, wat normaal wel het geval is. Met dit unieke kado maak je jouw geliefde ongetwijfeld blij. Het is ook een erg romantisch Valentijnsdag.

Rozenbeer

Teddy Beer - Rozen | Rozen beer | Roos | Bloemen | Moederdag | Verkering | Liefde | 25CM | Valentijnsdag | Valentijnscadeau | Inclusief Giftbox - ROOD

Deze lieve beer is volledig bedekt met handgemaakte rozen en is een prachtig decoratiestuk. Dit cadeau is perfect als je wel graag rozen wilt geven, maar toch origineel wilt blijven. Deze beer is ook een leuk Valentijnscadeautje.

2. Liefdesknoop

Rope, Heart, Love, Symbol, KnotDit Keltische symbool staat voor oneindige liefde en verbinding. Het gevlochten ontwerp lijkt geen begin of einde te hebben. De liefdesknoop wordt al sinds de 3e eeuw v.Chr. gebruikt door de Romeinen [2].

Ketting

Keltische liefde knoop Zilveren hanger

Een mooie ketting met een hanger van de Keltische liefdesknoop.

Ring

Fate Jewellery Ring FJ164 - Love Knot - 925 Zilver, rosé verguld - 16mm

Een mooie ring van verguld rosé goud.

3. Tortelduiven

Dove, Wedding, Marriage, Love, Nature, Bird

“Als tortelduiven” betekent het zijn van innig verliefden. De duif is al heel lang een symbool voor liefde en vrede. Ze worden beschouwd als loyale dieren en symboliseren hierom ook trouw. Twee duiven samen verbeelden een eeuwige liefde [2].

Beeld

Decoratie maskers en duiven | 22*12*33 cm | Grijs | Kunststof | Gezichten | Clayre & Eef | 6PR2702

Dit grijzen beeld toont gezichten en duiven. Een unieke decoratie om thuis neer te zetten.

Vaas

Glazen Vaas - Wit Met Duifjes

Een glazen vaas met twee witte tortelduiven.

4. Hart

Heart, Valentine'S Day, Love, Feeling, HappinessEen hartje is waarschijnlijk het bekendste symbool voor de liefde. Het hart is het centrum van het lichaam. Zo is het ook de kern van liefde, zorg en genegenheid [1].

Beeld

Twee handen met hart (Beeld) 18cm

Deze prachtige sculptuur toont twee handen die samen een hart vasthouden. Dit beeld combineert de symboliek van handen én het hart.

Tekst beeldje

Arts in Stone Memories "Ik hou van jou ( Mijn hart )"

Een stenen beeld met de tekst: “Mijn hart kent alle woorden, verlang zo erg naar jou, ik kan het niet verwoorden, hoeveel ik van je hou”.

3D Fotolijstje

2D Foto in Hartvorm M met lichtsokkel | Huwelijk | Valentijn| Verjaardag | Kerstmis | Sinterklaas | Moederdag | Vaderdag | Cadeau

Laat jullie favoriete foto vereeuwigen in 3d! Dit glazen hart is van hoogwaardige kwaliteit en wordt door middel van laseren gemaakt. Ook heeft hij een lichtsokkel voor een mooie verlichting.

Ketting

Lucardi - Geelgouden ketting met hanger hart

Met een mooi kettinkje van echt goud maak je elke vrouw blij. Een subtiele ketting met een hartje is overal bij te dragen.

5. Handen

Affection, Couple, Fingers, Hands, Holding Hands, LoveVan oudsher vraagt een man om de hand van een vrouw, wanneer hij haar ten huwelijk vraagt. Door het vasthouden van handen tussen koningin Victoria en prins Albert stond dit symbool voor de vriendschap tussen Engeland en Duitsland. Handen zijn een symbool geworden voor de liefde en het huwelijk [3].

Beeld

Hart handen met diamant (beeld) 21cm

Luxe sculptuur van twee handen die een diamant vasthouden.

Handen in elkaar (Beeld) 30cm

Beeld van twee handen in elkaar.

6. Esdoornblad

Heart, Sweetheart, Leaf, Autumn, Maple, Bokeh, NatureHet esdoornblad is in Japan en China een veelgebruikt symbool voor geliefden. Net zoals het zoete sap van de esdoorn, staat het voor liefheid en alledaagse verwondering [3].

Ketting

Zilveren Esdoorn blad hanger én bedel

Een zilveren ketting met een bedel van het esdoornblad.

Esdoorn plant

Acer palmatum 'Atropurpureum' - Japanse esdoorn - Hoogte 60/80 cm - 24cm Ø pot - Bladkleur: Donker Rood

Plant zelf een esdoorn en laat deze groeien. Deze plant is een origineel cadeau om te geven en is een mooi symbolisch cadeau liefde.

7. De Ankh

Ankh, Egypt, Hieroglyphics, Symbols, Live

In het oude Egypte was de Ankh het belangrijkste symbool voor de liefde. Hij wordt ook wel het levenskruis of de sleutel tot het leven genoemd. De Ankh lijkt op het Christelijke kruis en heeft een lus aan de bovenkant. Dit staat voor onsterfelijkheid en het leven [1].

Ketting

Montebello Ketting Ankh - Dames - 925 Zilver - Symbool - 16 x 30 mm - 45 cm

Een mooie zilveren ketting met het Anchkruis.

Beeld

Hanging Ankh Reliëf (20 cm)

Dit Ankh beeld met reliëf kun je thuis ophangen of neerzetten als decoratie.

Sierdoosje

Sierdoosje Ankh zeepsteen ovaal - 10.5x8x3.3 - Zeepsteen (3 stuks)

Een mooi sierdoosje van zeepsteen.

Amulet

Jewels of Atum Ra hanger Ankh

Een klassiek Egyptisch amulet van het Ankh-teken.

8. Cupido

Love Angel, Angel, Amor, Figure, Symbolism, Feelings, ValentijnsdagWie kent Cupido nou niet? Het engeltje met zijn pijl en boog. In de mythologie is Cupido de zoon van Venus, de Romeinse godin van de liefde. Wanneer Cupido iemand met een pijl raakt, wordt deze verliefd op de eerste persoon die hij/zij ziet [1].

Medaillon

Glow religieuze hanger - geelgoud - cupido - glanzende rand - hart - hol - 16.5 x 14.4

Een prachtig gouden medaillon met een afdruk van Cupido. Perfect als symbolisch kado liefde en

Armband

Fako Bijoux® - Armband - Leder - Love Cupido - Bruin

Deze leren armband heeft een metalen plaatje met een opdruk van Cupido’s pijlen.

 

Nog geen symbolisch kado liefde gevonden?

Als je nog niet het perfecte symbolische kado voor de liefde hebt gevonden, bekijk dan eens de andere artikelen op cadeaucrisis.nl. Hier vind je meer ideeën voor het perfecte jubileumgeschenk of Valentijnscadeau. Op zoek naar meer inspiratie voor een symbolisch cadeau? Kijk dan eens naar deze cadeaus met symbolische betekenis.

 

Bronvermelding:

1) serenataflowers.com

2) invaluable.com

3) ancient-symbols.com

Foto’s: pixabay.com

 

Deze post bevat affiliatelinks.