Symbolisch cadeau kracht: 10 ideeën

Symbolisch cadeau kracht: 10 ideeën

Wat geef je iemand als symbolisch cadeau kracht?

Het mooiste aan het geven van een cadeau is het idee erachter. Met symboliek wordt deze boodschap extra mooi en krachtig. Met een cadeau kun je iemand laten zien dat je meeleeft en je steun betuigen. Een symbolisch cadeau voor kracht is ook mooi om te geven aan een harde werker of als bedrijfscadeau. Het vinden voor een cadeau voor iemand die je kracht wilt wensen kan lastig zijn. Deze persoon gaat waarschijnlijk door een moeilijke en zware tijd heen. Je wilt dan niet zomaar iets geven, maar een goed doordacht cadeau met een mooie betekenis. Wat kun je dan geven?

Voor iemand die je kracht wilt wensen, is een cadeau met betekenis geschikt. Een symbolisch cadeau kracht dat deze boodschap uitdraagt is dus zeer toepasselijk. Symbolen die staan voor kracht zijn onder andere zijn de leeuw, lotus of Hamsa hand. Kies het symbool dat het best past bij de ontvanger. Enkele mogelijkheden voor een cadeau zijn bijvoorbeeld een sieraad of beeldje.

Deze lijst bevat inspiratie en uitleg om het perfecte symbolische cadeau te vinden dat past bij de ontvanger. Je kunt deze symboliek verwerken in bijvoorbeeld een beeldje of sieraden.

1. Engel

Engelen staan symbool voor kracht, hoop en liefde. Een beschermengel begeleidt iemand door het leven en biedt bescherming. Dit prachtige beeldje is gemaakt van glas en heeft een mooie boodschap. Geef een beschermengel aan iemand die je wil steunen.

Beschermengel van kristalglas Geluk

  Beschermengel

2. Hamsa hand

De Hamsa hand is een religieus symbool dat staat voor innerlijke kracht, bescherming en geluk. Dit amulet wordt door zijn rechterhand gezien als bescherming tegen het kwaad, weergegeven als het oog.

Staande decoratie - hamsa hand - antraciet/zwart - 35cm

  Hamsa beeld

Een prachtig decoratief beeld met mooie achterliggende symboliek.

All Is Well Ketting - Hamsa hand aan ketting - Geluksketting - Hamsa hand

  Hamsa ketting

Dit gouden kettinkje heeft een Hamsa hand bedeltje en komt met een wijze tekst.

3. Doosje vol kracht

In dit doosje vindt je rolletjes met mooie spreuken op het gebied van kracht, doorzettingsvermogen en meer. De 144 kleine rolletjes zitten netjes in het doosje en kunnen er met behulp van het bijgeleverde pincet uit worden gehaald. Een speciaal gebaar naar iemand die het hard nodig heeft.

Een doosje vol kracht

  Doosje vol kracht

4. Anker

Een anker houdt een heel schip op dezelfde plek en staat hierdoor symbool voor kracht en hoop. Ook is het anker een teken van veiligheid en stabiliteit. Voor iemand die bijvoorbeeld een huishouden of bedrijf draaiende weet te houden is dit een perfect geschenk. Deze persoon is is onmisbaar en staat altijd klaar voor anderen. Door een anker als cadeau te geven laat je iemand weten dat hij of zij onmisbaar is.

Anker - Raw - Zilver - met zwarte voet - 47cm

  Anker beeld

Dit degelijke beeld van een anker is perfect om als decoratie neer te zetten. Het is een mooi blijvend cadeau van goede kwaliteit.

Fate Jewellery Armband FJ517 - Anker - 925 Zilver

  Anker armband

Door dit armbandje wordt iemand herinnert aan de krachtige symboliek achter het anker.

5. Leeuw

Dit majestueuze dier is de koning van de jungle. De leeuw staat voor kracht, grootsheid en moed. De leeuw past bij iemand die vecht voor zijn doel en niet opgeeft.

Clayre & Eef | Decoratie leeuwenfamilie 64*10*18 cm | Goudkleurig | Polyresin | Leeuwen | 5PR0058

  Beeld leeuwen

Leeuw- Tand- ketting- zwart

  Ketting leeuwentand

Deze stoere ketting heeft een bedeltje met een leeuwentand.

6. Lotus

De lotusbloem staat in het boeddhisme symbool voor kracht en doorzettingsvermogen. De lotus moet in moeilijke omstandigheden groeien. Hij zit namelijk onder water en in het donker. Uiteindelijk bereikt hij de oppervlakte en groeit uit tot een mooie bloem die zijn bladeren opent.

My Unique Style Giftbox white lotus armband - 925 zilver

  Lotus armband

Deze lotus armband is een symbolisch kracht cadeau om altijd bij je te dragen. Zo voel je je gesteund door de dag heen en wordt je herinnert aan je eigen kracht.

Backflow wierook brander / houder 17cm handen met lotus waterval Bruin & Wit keramiek + 20stuks XL Kegels Feng Shui

Wierook brander

Deze Lotus wierook houder is erg bijzonder. Het is namelijk een ‘Backflow brander’. De rook gaat naar beneden in plaats van naar boven! Hierdoor ontstaat een magisch waterval effect. Dit komt door de speciale kegeltjes en het waterval ontwerp. Deze kegeltjes zitten bij de houder inbegrepen.

7. Labradoriet

Deze edelsteen staat onder andere voor kracht en intuïtie. Labradoriet wordt gezien als beschermende steen die de eigenaar behoedt van kwaad. Dat maakt een cadeau met labradoriet perfect voor iemand die op zoek is naar innerlijke verbondenheid en bescherming.

Labradoriet Piramide (30 mm)

Labradoriet piramide

House of Jewels - Labradoriet hanger met 925 Zilver ketting- 45cm

  Ketting labradoriet

8. Zon

De zon staat voor kracht, licht en leven. Met een zon wens je iemand licht in de duisternis toe.

Kussen een zonnestraaltje voor jou - cadeau opa en oma - cadeau moeilijke tijd - kussen 50 cm x 50 cm - cadeau moed en sterkte - kussenhoesje zwart -

  Zon kussen

Dit kussen heeft de tekst “Een zonnestraaltje voor jou!”. Een opkikker voor iemand die je steun wil wensen.

9. Olifant

Olifanten staan voor kracht en wijsheid. Met het geven van een symbolische olifant wens je iemand geluk toe. Deze grote en imposante dieren zijn erg intelligent en sociaal. Ze worden gezien als een positief symbool. Het hebben van een olifant zou pech en ongeluk weghouden.

Present Time Decoratief Beeld Origami Olifant zwart - H 20.8 cm

Olifant beeld

Dit decoratieve beeld van een olifant is ontworpen in de stijl van origami.

Mannies Vriendschapsketting / Geluksketting - Nu tijdelijk 2 stuks - Vriendschaps ketting met boodschap! - Vriendschap – Olifant Goudkleurig

Olifant ketting

Een subtiel olifanten kettinkje om elke dag bij je te dragen.

10. Boom

Bomen staan symbool voor groei. kracht en het leven. Het is een symbool dat in vele culturen belangrijk is. In een wensboom kun je zelf kleine berichten hangen met bijvoorbeeld quotes en wensen voor iemand. Dit is een persoonlijk en symbolisch kracht cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden.

Beautiful Botanics - Houten wensboom - alternatief gastenboek Ginger Ray

  Wensboom

De eikenboom staat voor kracht en moed. De boom is gedurende duizenden jaren een heilige boom geweest voor verschillende beschavingen. Eikenhout is sterk en hard. Een cadeau van eikenhout is uitermate geschikt voor het symboliseren van kracht in combinatie met groei. Je kunt een cadeau geven waar eikenhout in verwerkt is. Ook is het mooi om een eikenboom te geven om te planten. Deze kan geplaatst worden op een significante plek en zal daar een mooi permanent symbool zijn. Dit is een groot symbolisch cadeau kracht, perfect voor bijvoorbeeld voor een bedrijf.

achtergrond, behang, boom

 

© Sebastian Beck via pexels.com

© Headerfoto: Vicky Sim via unsplash.com

Deze post bevat affiliate links.