8x Kado voor oude mensen die alles al hebben

8x Kado voor oude mensen die alles al hebben

Het is altijd weer lasting: een leuk cadeau bedenken voor een oudere man of vrouw. Veel senioren hebben geen cadeauwensen of hebben alles al in huis. Vaak wordt iemand vanaf zijn 70e gezien als senior [1]. Wat geef je als kado voor ouderen die alles al hebben? En wat geef je aan een oudere die niks wil?

Er zijn genoeg cadeau ideeën voor senioren die in de smaak zullen vallen. Wat geef je als kado voor oude mensen die alles al hebben? Een persoonlijk geschenk zoals een fotocadeau is erg waardevol. Ook nostalgische cadeaus zullen veel senioren waarderen. Persoonlijke cadeaus met een mooie boodschap zijn ook erg geschikt voor senioren. Met iets wat op gaat zit je ook altijd goed, denk dan een een cadeaupakket met lekkernijen. Of geef een praktisch cadeau waar je wat aan hebt.

Er zijn gelukkig genoeg leuke cadeaus te bedenken voor ouderen. In dit overzicht vind je inspiratie voor leuke senioren cadeautjes. Zo kun je jouw oma, opa, moeder of vader toch blij maken met een mooi geschenk.

1. Herinneringen cadeau

Aan iemand die alles al heeft, is het leuk om iets persoonlijks te geven. Een herinneringen cadeau is een onbetaalbaar cadeau. Haal samen herinneringen op aan de hand van vragen en kom alles te weten over de jarige.

Herinneringenboek

boeken vertel eens mama opa

Een origineel cadeau voor je moeder/oma of vader/opa is dit invulboek.  Schrijf al je mooie verhalen op en maak zo een dierbaar boek.

Vragenspel

Openhartig Memories

Deel ervaringen en herinneringen aan de hand van allerlei vragen over vroeger. Met dit vragenspel heb je openhartige gesprekken met je dierbaren. Het perfecte spel om met een oudere te spelen en een origineel cadeau om te geven.

2. Hobby cadeau

Heeft de ontvanger een leuke hobby? Dan is een hobby-emmer een toepasselijk en persoonlijk geschenk. Stel zelf een cadeaupakket samen met verschillende cadeautjes. Zo kun je bijvoorbeeld een pakket maken voor het vissen, klussen, brijen of tuinieren. Je kunt ook een pakket maken voor een nieuwe hobby of een theepakket maken.

Klusemmer voor opa

Emmer - 12 Liter - Zwart - met tekst: Mijn opa daar kun je op bouwen - Cadeau - Geschenk - Gift - Kado - Surprise

Hobby-emmer voor oma

Emmer - 12 Liter - Zwart - met tekst: Als oma het niet kan lukt het niemand - Cadeau - Geschenk - Gift - Kado - Surprise

3. Nostalgische cadeaus voor senioren

Veel ouderen houden er van om terug te denken aan die goede oude tijd. Een nostalgisch geschenk vinden veel van hen dan ook geweldig. Wat voor nostalgische cadeaus kun je geven? Ten eerste is een nostalgisch boek een leuk cadeau. Ook een geboortejaar geschenk is erg persoonlijk. Een geboortejaar geschenk gaat over het jaar waarin de ontvanger geboren is. Dit kan bijvoorbeeld een boek zijn of dvd met filmbeelden uit die tijd.

Nostalgisch boek

Meer nostalgie

Nostalgie boek

Ga terug in de tijd met een nostalgische boek. Blik terug op vroeger en haal herinneringen op.

Jaartal geschenk

Geboortejaar cadeau jaar in beeld

Op zoek naar een nostalgisch cadeau? Deze ‘jaar in beeld’ dvd’s geven je een samenvatting van het betreffende jaartal. Dit kan het geboortejaar van de ontvanger zijn. Maar natuurlijk ook een ander jaar dat voor de ontvanger bijzonder was. Met een jaartalcadeau ga je terug in de tijd!

4. Persoonlijk senioren cadeau

Wat is er nou persoonlijker dan een zelfgemaakt cadeau? Een gepersonaliseerd fotogeschenk is het perfecte kado voor oude mensen die alles al hebben. Veel senioren die geen cadeau willen zullen een persoonlijk geschenk toch waarderen. Je kunt zelf een item laten personaliseren met bijvoorbeeld een foto of tekst. Een digitaal fotolijstje is ook een origineel cadeau.

Fotocadeau

Canvas - 40x40 cm ideeën 80 jarige verjaardag

Canvas

Met een fotocadeau kun je je favoriete herinneringen altijd bekijken. Fleur je woning op door je mooiste foto aan de muur te hangen. Zo pronkt de favoriete foto van de jarige straks aan de muur en wordt hij/zij elke dag herinnerd aan mooie momenten.

Digitaal fotolijstje

Denver PFF-1010 - Digitale Fotolijst - Fotokader - 10.1 inch - IPS touchscreen - met Frameo software en Wi-Fi - Wit

Een modern alternatief voor het fotoboek is een digitaal fotolijstje. Met een digitaal fotolijstje kun je telkens nieuwe foto’s tentoonstellen. Stuur direct foto’s naar het fotolijstje van de ontvanger. Zo kun je opa of oma up to date houden door nieuwe foto’s op afstand naar hem/haar toe te sturen. Dit cadeau is perfect voor een oudere man of vrouw of ouder koppel.

5. Iets wat op gaat

Weet je niet wat je moet geven? Iets wat op gaat is altijd handig. Ook verzorgingsproducten die iedereen gebruikt, zoals fijne doucheproducten, zijn een goed cadeau om te geven aan iemand die alles al heeft.

Italiaans pakket

Momenticadeau Italiaans Cadeaupakket Kado Gift Relatiegeschenk

Dit cadeaupakket bevat allerlei heerlijke Italiaanse producten.

6. Praktische senioren cadeautips

Als kado voor oude mensen die alles al hebben kan een praktisch cadeau toch fijn zijn om te krijgen. Dit zijn een aantal opties voor een praktisch cadeau voor oudere mannen en vrouwen .

Opbergdoos voor brillen

Ouderen hebben vaak meerdere brillen, zoals een zonnebril en leesbril. Met een mooie opbergdoos berg je je brillen veilig op en ben je ze nooit meer kwijt. Ook kun je hier horloges in kwijt.

Luxe Brillen Opbergbox - Sieraden Display - 6 Horloge Compartimenten + 3 Brilles Opbergvakken - Confibel Horlogebox - Zwart

Opbergbox

Decoratie voor buiten

GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Nestkast Boswachtershuisje Koolmees - Vogels - Moederdag cadeautje

Vogelhuisje

Fleur de tuin of het balkon op met een leuke accessoire. Zo kun je bijvoorbeeld een vogelhuisje geven. Hiermee kun je buiten leuk vogels spotten.

Cadeaus bij bedrust

Voor wie niet zo mobiel is of in bed moet blijven liggen, zijn deze cadeautjes geschikt.

7. Cadeau voor bejaarde vrouw

Het kan lastig zijn een leuk cadeau voor bejaarde vrouwen te verzinnen. Toch zijn er nog genoeg cadeautjes waar je je moeder of oma blij mee kunt maken. Bijvoorbeeld met een nieuw theepotje of deze ovenhandschoen met lieve boodschap.

Ovenhandschoen

Ovenhandschoen met de tekst `Lieve oma, jij bakt met je hart en dat proef je` + hartje liefste oma / moederdag /moederdag cadeau / oma / verjaardag / mama

Is de bejaarde vrouw een bakliefhebber? Dan is deze ovenwant het perfecte cadeau. Op deze ovenhandschoen staat: ‘Lieve oma, jij bakt met hart en ziel en dat proef je!’

Theepotje

Marjolein Bastin Sketch of Nature Tea For One - 0.4 L

Een praktisch cadeau voor bejaarde vrouw gezocht? Deze schattige theepot is een leuk cadeau voor theeliefhebbers. Met dit theepotje hoef je niet gelijk een hele grote pot te zetten.

8. Cadeau voor oudere man

Wat geef je een oudere man cadeau die alles al heeft? Een persoonlijk cadeau met tekst is leuk voor een bejaarde man die niks wil. Zo kun je bijvoorbeeld bierglazen laten graveren of een snijplank met tekst geven.

Bierglazen graveren

Opa bierglas op voet - set van 2

Lust je vader of opa wel een biertje? Maak hem dan blij met nieuwe bierglazen. Door een gravering met persoonlijke tekst of eigen naam maak je een uniek cadeau. Ook een oudere man die niks wil zul je hier vast blij mee maken.

Snijplank

Snijplank van hout met gelaserde tekst: Opa we hebben geprobeerd het beste cadeau

Op deze grappige snijplank staat: ‘Opa we hebben geprobeerd het beste cadeau voor jou te vinden maar jij hebt ons al’.

 

Nog geen geschikt cadeau gevonden? Bekijk dan eens meer senioren cadeautips, zoals ideeën voor een 80 jarige verjaardag.

 

Bronvermelding:

1) https://nl.wikipedia.org/wiki/Bejaarde

Dit artikel bevat affiliate links.

© headerfoto door freepik.com