10x een origineel kraamcadeau tweede kind

10x een origineel kraamcadeau tweede kind

Wat is een leuk en origineel kraamcadeau tweede kind om te geven?

Bij een kraamvisite hoort natuurlijk een leuk cadeau voor de pasgeborene. De keuze is reuze: kleding, speelgoed, boekjes en nog veel meer. Bij een tweede kind blijkt het kiezen toch wat lastiger. Waarschijnlijk hebben de ouders veel items al in huis. Je wil natuurlijk iets geven dat de ouders nog niet hebben. Bij het tweede kind is het moeilijker om een nuttig origineel cadeau te geven. Maar zorgen, er zijn genoeg opties!

Wat geef je als origineel kraamcadeau tweede kind? Ten eerste komen gebruiksproducten altijd goed van pas. Dit hoeft geen standaard cadeau te zijn, er zijn namelijk genoeg nuttige kraamcadeaus verkrijgbaar die ook origineel zijn. Ook zijn er veel mogelijkheden om cadeaus te personaliseren.  Met een gepersonaliseerd cadeau weet je ook zeker dat het nog niet in huis is.

Hieronder vind je 10 ideeën voor een origineel kraamcadeau tweede kind. Hiermee zul je de ouders ongetwijfeld verrassen!

1| Luiertaart

Luiertaart jongen 3-laags met Nijntje, 45 A-merk pampers en XL kaart - kraamcadeau - babyshower- pampertaart

Luiertaart jongen

Luiertaart - Pampertaart Meisje Unicorn - 54 Pampers - Roze

Luiertaart meisje

De luiertaart is een creatief en nuttig kraamcadeau. Op deze manier zien luiers er ineens leuk uit! Luiers zijn een basisbehoefte voor baby’s en zullen dus zeker van pas komen. Meestal blijft de luiertaart nog even een tijdje staan ter decoratie, hij ziet er namelijk te leuk uit om meteen te gebruiken.

2| Geboortebeer

Geboortebeer met naam

Geboortebeer

Hoe leuk is deze schattige teddybeer met de naam van de baby!? Het is een groot kraamcadeau en erg waardevol omdat het zo persoonlijk is.  Je kunt namelijk kunt zelf de naam, geboortedatum, tekst of foto kiezen. Deze knuffel wordt sowieso een favoriet en is ook een super leuke decoratie voor de babykamer.

3| Mijlpaaldeken

Mijlpaal deken voor baby’s - Mijlpaal deken - Mijlpaaldeken - I am milestone deken - Milestone babydoek - Baby milestone pakket - Fotodeken - Fotoherinnering - Unisex - Het leukste kraamcadeau van 2019 - Babyshower cadeau

Mijlpaal deken

Babydeken mijlpalen

Mijlpaaldeken met naam

Baby’s groeien snel en zijn groot voordat je het weet. Helaas zijn de meeste ouders zo druk dat ze vergeten deze bijzondere tijd genoeg vast te leggen, maar dat zal met de mijlpaal deken niet gebeuren! Met deze deken maak je een steeds groeiende collectie foto’s. Super leuk om naast elkaar te zien en het opgroeien van je kindje te kunnen vastleggen. Het zijn herinneringen voor het leven en waardevol om later terug te kunnen zien.

4| Muziekdoosje

Zilverstad Muziekdoosje Noah's Ark - Verzilverd

Ark van Noah Muziekdoosje

Een muziekdoosje is een schattig en mooi cadeau. Naast dat het een leuke decoratie is voor de babykamer, is het ook nog functioneel. Een muziekdoosje kan een baby helpen tot rust te komen en in slaap te vallen.

5| Loopauto

Houten loopauto 3-in-1

Loopauto met naam

Een loopauto is een mooi en degelijk kraamcadeau voor elk kind. Hiermee ontwikkelen kinderen hun grove motoriek terwijl zij spelen. Je kunt hem ook nog eens personaliseren om hem echt uniek te maken.

6| Gipsafdruk

Baby Art Magic Box round shape (shiny vibes) gipsafdruk

Gipsafdruk set

Met deze bodycastingset kun je zelf een beeldje maken van de hand van je baby en andere gezinsleden. Je kunt zo creatief zijn als je wil. Het resultaat is mooi en erg waardevol voor later. Met een gipsafdruk set geef je echt een blijvend cadeau.

7| Persoonlijk boekje

Babyboek met naam - Welkom op de wereld - Hardcover

Persoonlijk boekje

Een voorleesboekje is een vaak gegeven kraamcadeau. Hierdoor zijn er waarschijnlijk al de nodige boekjes in huis. Door door de naam van het kindje in het verhaal te laten verwerken kun je een uniek boekje maken speciaal voor het tweede kindje. Je kunt ook nog een persoonlijke boodschap toevoegen. Zo speelt hij/zij de hoofdrol in zijn of haar eigen boek. Een persoonlijk boekje is een origineel kraamcadeau tweede kind dat zeker nog niet in huis is.

8| Memorybox

Baby Memory Box - Grey Linnen - zoon

  Baby Memorybox

cadeauset tandendoosje, 1e haarlokje en fotolijstje

Cadeauset herinneringen

In deze doos kunnen de ouders mooie momenten van hun kind goed bewaren. De tijd vliegt en dit is iets wat er met alle drukte snel bij in schiet. Het is daarom een waardevol en blijvend cadeau om te geven.

9| Geboorteposter

Milestone® Geboorteposter Hardboard - Sterrenbeeld

Persoonlijke geboorteposter

Een geboorteposter is niet alleen een leuke decoratie, het is ook een mooi aandenken. De poster toont onder andere het sterrenbeeld en de naam van de baby. Hiermee geef je een origineel kraamcadeau tweede kind.

10| Bestek met naam

nijntje kinderbestek

Bestek met naam

Maak zelf een schattige bestekset met de naam van de baby! Doordat het zo persoonlijk is is het een perfect kraamcadeau om te geven bij een tweede kind. Ook is het een erg nuttig kraamcadeau dat vaak gebruikt zal worden.

 

© Foto door freepik – www.freepik.com

Dit artikel bevat affiliate links.