17x Origineel cadeau nieuw huis kleinigheidje

17x Origineel cadeau nieuw huis kleinigheidje

Wat te geven als origineel cadeau nieuw huis? 18x kleinigheidje nieuw huis

Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis. Er is veel werk aan vooraf gegaan en nu is het eindelijk zover. Dit moet gevierd worden! Als je naar een nieuw huis gaat kijken, neem je natuurlijk een leuk kleinigheidje mee. Of zoek je een cadeau voor een sleuteloverdracht? Er zijn genoeg leuke dingen die je kan geven als aardigheidje. Dit hoeft ook helemaal niet veel te kosten. Deze nieuwe woning cadeautips zijn tussen de 4 en 9 euro.

Wat te geven als origineel cadeau nieuw huis? Een kleinigheidje met huiselijk thema is natuurlijk erg toepasselijk. Het is ook altijd erg fijn om een praktisch aardigheidje te krijgen waar je wat aan hebt. Daarnaast kun je iemand geluk wensen met een symbolisch cadeau nieuw huis. Wens iemand iets moois toe door er een kaartje bij te doen.

In dit overzicht vindt je tips voor een leuk kleinigheidje om te geven aan iemand die een nieuwe woning heeft. De nieuwe bewoner(s) maak je hier ongetwijfeld erg blij mee!

1. Onderzetters

LP | Vinyl Onderzetters 6 stuks - origineel cadeau nieuw huis

  LP onderzetters

Hoe leuk zijn deze retro onderzetters!? Door het unieke LP design zijn ze echte eyecatchers.

2. Deurmat

relaxdays deurmat kokos TURN AROUND 60x40, kokosmat, voetmat, voetveger, tekst

Deurmat

Altijd leuk thuiskomen met deze deumat met de tekst: “Turn around before it’s too late!”.

3. Kookboek snelle gerechten

  Kookboek

De meeste mensen hebben doorgaans niet veel tijd om te koken, maar willen toch wat lekkers op tafel zetten. Al je net verhuisd bent blijft er al helemaal weinig tijd over door alle klusjes die nog liggen. Een compact kookboek met snelle gerechten is dan een leuk kleinigheidje om te geven. Maar ook een echte kookliefhebber zul je hier blij mee maken.

4. Sleutelhoesje

LeuksteWinkeltje sleutelhoesje Huis - RVS

  Sleutelhoesje

Met veel sleutels aan je sleutelbos is het altijd weer zoeken naar degene die je nodig hebt. Met een sleutelhoesje is dit verleden tijd, want je herkent hem meteen! Zo hoef je nooit meer lang te zoeken. Dit kleinigheidje zal verrassend goed van pas komen.

5. Sleutelhanger als kleinigheidje nieuw huis

Sleutelhanger Glas - Nieuw Huis

  Sleutelhanger

Nieuwe huis sleutelhanger - Veel geluk samen sleutelhanger- cadeau- gift- verhuizen

Sleutelhanger

Een sleutelhanger is een leuk aardigheidje. Deze sleutelhangers hebben de toepasselijke boodschap: “Nieuw huis. Veel geluk samen.”. Geef deze met bijvoorbeeld een leuk kaartje erbij.

6. Peper en zoutstel

Riverdale Love Peper- & Zoutstel - Wit

  Peper zoutstel

Deze set van een peper en zoutstel is gemaakt van porselein. Een praktische decoratie voor in huis.

7. Bamboe rietjes

Bamboe rietjes - 10 stuks - Inclusief schoonmaakborstel

  Bamboe rietjes

Rietjes van bamboe zijn een duurzaam alternatief voor plastic rietjes. Een origineel en milieubewust kleinigheidje nieuwe huis.

8. Ovenwant

Blond Amsterdam Delfts Blond Ovenwant - Kleinigheidje nieuw huis

  Ovenwant

Nog zo’n praktisch kleinigheidje: een ovenwant. Deze ovenwant van Blond Amsterdam heeft een leuk design. Een leuk aardigheidje voor het nieuwe huis.

9. Flesopener muur

Flesopener muur - Flesopener wand -Flessenopener Bar - muur bieropener - aardigheidje voor nieuw huis

  Flesopener muur

Dit kleinigheidje is super praktisch. Het is namelijk een flesopener voor aan de muur. Zo kun je altijd makkelijk een biertje of ander drankje openen! Nooit meer op zoek naar een opener dus.

10. Mok

Blond Amsterdam Even Bijkletsen minimok - rood - 200 ml

Mok

Deze “Even bijkletsen” mok van blond Amsterdam is perfect voor een zus of vriendin met wie je graag gezellig bijpraat.

11. Kruidenschaar

Kruidenschaar met kam - rood

  Kruidenschaar

Deze praktische keukentool is speciaal ontworpen voor het snijden van kruiden. De kruidenschaar heeft 5 messen en een kammetje. Zo heb je perfect gesneden kruiden waarvan de smaak en het aroma bewaard blijven. Een origineel nieuw huis cadeau.

12. Verjaardagskalender

Verjaardagskalender Jan van Haasteren A4

Verjaardagskalender

In elk huis hoort een verjaardagskalender te hangen. Zo vergeet je nooit meer een verjaardag!

13. Blusdeken als origineel cadeau nieuw huis

Alecto SB-11 Blusdeken 1x1m - Voor het doven van (brandende kleding van) een persoon - Rood

Blusdeken

Een blusdeken is essentieel voor elk huishouden. Het is een origineel nieuw huis kado dat je hopelijk nooit hoeft te gebruiken.

14. Tekstbord

Tekstbord - Huisje boompje 20cmx20cm (naturel)

  Tekstbord biertje

Tekstbord Het weer van 20 x 20 cm

  Tekstbord wijn

Deze grappige tekstborden kun je zowel ophangen als neerzetten. Voor iemand die wel een drankje lust zijn de teksten “Huisje boompje biertje” en “Het weer vanavond: 99% kans op wijn” waarschijnlijk erg toepasselijk. Een origineel cadeau nieuw huis.

15. Sfeerlichtje

Riverdale Sfeerlicht Daisy goud 8cm

  Sfeerlicht goud

Maak het nieuwe huis sfeervol met mooie decoratie. Een leuk en stijlvol kleinigheidje nieuw huis om aan de nieuwe huiseigenaren te geven.

16. Vogelhuisje

Houten vogelhuisje/nestkastje met groen dak 17 cm - Vogelhuisjes tuindecoraties

  Vogelhuisje

Als de nieuwe woning een tuin heeft, kan deze ook wel wat aankleding gebruiken. Geef een vogelhuisje om hem wat op te fleuren. Een leuk kleinigheidje nieuw huis voor in de tuin.

17. Symbolisch cadeau nieuw huis met hoefijzers

Symbolisch cadeau nieuw huis Sleutelhanger tashanger met gelukshangertjes klavertje vier hoefijzer wishbone angelwing hamsa

Gelukssleutelhanger

Een betekenisvol cadeau met achterliggende gedachte is een geschikt cadeau voor een nieuw huis. Bijvoorbeeld een cadeau met betekenisvol symbool of een boodschap voor de ontvangers. Wat geef je als symbolisch nieuw huis cadeau met betekenis?

Het hoefijzer is al sinds vroeger een universeel symbool voor geluk in huis. Een hoefijzer dat naar boven gericht , in de vorm van een U, boven de deur van een huis hangt zou geluk brengen. Maar is het naar beneden gericht, dan zou het ongeluk brengen wanneer er op de deur geklopt wordt [1]. Een hoefijzer brengt dus geluk voor de huiseigenaren, mits hij natuurlijk goed is opgehangen. Wens de ontvangers geluk met een symbolisch cadeau nieuw huis, zoals deze sleutelhanger met gelukssymbolen. Kijk hier voor meer symbolisch cadeau nieuw huis inspiratie.

 

 

[1] http://www.astrologiadiplatone.com/en/3100/

Headerfoto door freepik – www.freepik.com

Deze post bevat affiliate links.

Nog steeds op zoek naar een aardigheidje voor nieuw huis? Kijk eens naar een van de andere artikelen op deze blog voor meer origineel cadeau nieuw huis inspiratie.