Hoe kun je een ebook cadeau geven?

Hoe kun je een ebook cadeau geven?

Vroeger was het eenvoudig een boek cadeau te geven. Nu veel mensen een e-reader gebruiken wordt dat iets ingewikkelder. Er is nog geen mogelijkheid om een ebook te verzenden naar de ontvanger. Een ebook bestellen voor iemand anders is ook nog niet mogelijk. Hoe kun je dan een ebook cadeau geven? Dat kan op verschillende manieren. Met een kleine omweg kun je dus gewoon een ebook cadeau geven.

Belangrijk: welke e-reader?

Een belangrijk punt is welke e-reader de ontvanger heeft. De verschillende softwareprogramma’s kunnen alleen gebruikt worden met een bepaald bestandsformaat, zoals pdf of ePub. Dit kan per e-reader verschillen [1]. Als je een ebook cadeau wil geven, moet je hiermee rekening houden. Mocht je dus niet weten welke e-reader de ontvanger gebruikt, dan is het een goed idee om hier naar te informeren. Zo kun je checken of het boek te gebruiken is.

In dit filmpje zie je hoe je een Kindle e-book cadeau kan geven.

 

Boekenbon ebooks

De eerste optie is een ebook boekenbon geven. Hiermee kan de ontvanger de boeken zelf aanschaffen. Een handige bijkomstigheid is dat je zeker weet dat je iemand blij maakt met het cadeau. Je kan namelijk zelf de titel(s) uitkiezen.

Abonnement

Naast een cadeaukaart kun je ook een ebook abonnement aan iemand schenken. Hiervoor zijn verschillende opties te vinden. Hierbij kun je voor iemand anders een account aanmaken. Zo kan hij/zij het abonnement zelf gebruiken.

E-readers

Wil je een groot geschenk geven? Als de ontvanger nog geen e-reader heeft, kan dat een goed cadeau zijn om te geven. Hier kun je dan zelf al de boeken opzetten die je wil geven. Zo kun je ze ook meteen lezen.

Het nog niet mogelijk direct een ebook voor iemand anders te bestellen. Maar met een ebook boekenbon, abonnement of e-reader kun je toch een ebook cadeau geven. Al met al zijn er dus genoeg opties om een boekenwurm blij mee te maken.

Bronvermelding

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/E-boek

© Headerfoto door freepik – www.freepik.com