Cadeau met symbolische betekenis per thema

Cadeau met symbolische betekenis per thema

Wat geef je als cadeau met symbolische betekenis?

Het vinden van een geschikt cadeau kan lastig zijn, al helemaal als het een speciale of persoonlijke gelegenheid betreft. Wil je met je cadeau een mooie boodschap overbrengen? Dan is een cadeau met symbolische betekenis de perfecte keuze. Het gaat immers om de gedachte achter het cadeau dat het zo waardevol maakt. Ook een kleinigheidje kan voor iemand van grote betekenis zijn.

Wat is een symbolisch cadeau? Een symbolisch cadeau is een geschenk met achterliggende betekenis. Door de gebruikte symboliek brengt het geschenk een toepasselijke boodschap of wens over. Elk symbool heeft zijn eigen betekenis en geschiedenis. Als symbolisch cadeau kun je bijvoorbeeld een hoefijzer of edelsteen geven. Ook kun je de symboliek verwerken in een sieraad, beeldje of kunstwerk.

Een cadeau met symbolische betekenis geef je bijvoorbeeld aan iemand die speciaal voor je is of iemand die het moeilijk heeft. Denk aan je geliefde, goede vriend of kennis die door een zware tijd heengaat. Ook voor mijlpalen in het leven is een cadeau met symbolische betekenis erg geschikt. Met symboliek wordt de boodschap van het cadeau extra mooi en krachtig. Zo kun je iemand laten zien dat je meeleeft, je steun betuigen, iemand feliciteren of geluk wensen. In dit artikel vind je een overzicht van toepasselijke symbolen per thema. Zo vindt je het perfecte cadeau met betekenis voor hem of haar en voor elke gelegenheid. De ontvanger zal je betekenisvolle cadeau ongetwijfeld waarderen.

1. Kracht

Hamsa hand symbool kracht
Bron

Ken je iemand die door een moeilijke tijd gaat en wil je iemand kracht wensen? Dan is een symbolisch kracht cadeau een mooi gebaar. Zo laat je zien dat je iemand steunt en er voor hem/haar bent. Bepaalde symbolen staan in het bijzonder voor kracht. Dit zijn onder andere de leeuw, de edelsteen Labradoriet, de lotus en de Hamsa hand.

-> Lees meer in het artikel “Symbolisch cadeau kracht: 10 ideeën”.

2. Vriendschap

Lapis Lazuli
Bron

Zoek je een mooi en persoonlijk cadeau voor een goede vriend/vriendin? Met een symbolisch vriendschap cadeau geef je een uniek en bijzonder geschenk.  Er zijn veel mooie symbolische cadeaus die je kunt geven. Allemaal staan ze op hun eigen manier voor vriendschap. Zo staan onder andere de Lapis Lazuli edelsteen, gele roos en Claddagh ring symbool voor vriendschap.

-> Lees meer in het artikel “Symbolisch kado vriendschap: 10 ideeën”.

3. Liefde

Love Angel, Angel, Amor, Figure, Symbolism, Feelings, Valentijnsdag
Bron

Wil je een bijzonder persoon laten weten dat je van hem/haar houdt? Geef dan een cadeau met symbolische betekenis voor liefde. Het is een mooi cadeau met een waardevolle betekenis. Enkele symbolen voor de liefde zijn erg bekend, zoals de roos en een hartje. Maar er zijn ook onbekendere symbolen, zoals de Ankh en het esdoornblad. Verras je geliefde met een mooi symbolisch liefdescadeau. Hij/zij zal de achterliggende betekenis ongetwijfeld waarderen.

-> Lees meer in het artikel “Symbolisch kado liefde: 8 ideeën”.

4. Samenwonen

Bron

Samenwonen is een een bijzondere grote mijlpaal. Die kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Wil je een leuk geschenk geven ter felicitatie? Dan is bijvoorbeeld een klein boompje of huisdecoratie met een symbool een origineel cadeau. Toepasselijke symbolen voor samenwonen zijn het hoefijzer, de beschermengel en de boom. Geschenken met deze symbolen zijn erg geschikt als origineel housewarming cadeau.

-> Lees meer in het artikel “8x Symbolisch kado samenwonen”.

 

© headerfoto door freepik.com

Deze post bevat affiliate links.