Cadeau met symbolische betekenis inspiratie

Cadeau met symbolische betekenis inspiratie

Wat geef je als cadeau met symbolische betekenis?

Het vinden van het perfecte cadeau kan lastig zijn, al helemaal als het een speciale of persoonlijke gelegenheid betreft. Wil je met een betekenisvol cadeau een mooie boodschap overbrengen? Dan is een cadeau met symbolische betekenis hier perfect voor. Het gaat immers om de gedachte achter het cadeau. Met symboliek wordt deze boodschap extra mooi en krachtig. Met een cadeau kun je iemand laten zien dat je meeleeft en je steun betuigen. Ook een kleinigheidje kan voor iemand veel betekenen.

Een cadeau met symbolische betekenis geef je bijvoorbeeld aan iemand die speciaal voor je is of iemand die het moeilijk heeft. Denk aan je geliefde, goede vriend of kennis die door een zware tijd gaat. In dit artikel vind je een overzicht van mooie symbolische cadeaus met uitleg. Zo vindt je het perfecte kado voor elke gelegenheid.

Symbolisch cadeau kracht

Doosje vol kracht

Een doosje vol kracht

In dit doosje vindt je rolletjes met mooie spreuken op het gebied van kracht, doorzettingsvermogen en meer. De 144 kleine rolletjes zitten netjes in het doosje en kunnen er met behulp van het bijgeleverde pincet uit worden gehaald. Een speciaal gebaar naar iemand die het hard nodig heeft.

Hamsa ketting

All Is Well Ketting - Hamsa hand aan ketting - Geluksketting - Hamsa hand

Dit gouden kettinkje heeft een Hamsa hand bedeltje en komt met een wijze tekst. De Hamsa hand is een religieus symbool dat staat voor innerlijke kracht, bescherming en geluk. Dit amulet wordt door zijn rechterhand gezien als bescherming tegen het kwaad, weergegeven als het oog.

Ken je iemand die door een moeilijke tijd gaat of die je kracht wil wensen? Dan is een symbolisch cadeau kracht een mooi gebaar. Zo laat je zien dat je iemand steunt en er voor hem/haar bent. Bepaalde symbolen staan in het bijzonder voor kracht. Dit zijn onder andere de leeuw, de edelsteen Labradoriet, de lotus en de Hamsa hand.

Symbolisch cadeau kracht: 10 ideeën

-> Lees meer in het artikel “Symbolisch cadeau kracht: 10 ideeën”.

Symbolisch kado vriendschap

Claddagh ring

Claddagh Zilveren Ring met onyx maat 62

Dit Ierse symbool bestaat uit twee handen die een gekroond hart vasthouden. Deze handen staan voor saamhorigheid en vriendschap. Het hart staat symbool voor loyaliteit en liefde. De achterliggende gedachte achter de ring is: “Let love and friendship reign forever”. Daarom is het de perfecte vriendschapsring met een mooie betekenis.

Glazen beertje

Vriendschap-beer

Dit schattige beeldje van een beer is gemaakt van glas. De mooie tekst maakt dit het perfecte cadeautje om te geven als vriendschapscadeau.

Zoek je een mooi en persoonlijk cadeau voor een goede vriend/vriendin? Met een symbolisch vriendschap cadeau geef je een uniek en bijzonder geschenk.  Er zijn veel mooie symbolische cadeaus die je kunt geven. Allemaal staan ze op hun eigen manier voor vriendschap. Zo staan onder andere de Lapis Lazuli edelsteen, gele roos en Claddagh ring symbool voor vriendschap.

Symbolisch kado vriendschap: 10 ideeën

-> Lees meer in het artikel “Symbolisch kado vriendschap: 10 ideeën”.

Symbolisch kado liefde

Gouden Roos

MikaMax 24 kt Gouden Roos Golden Rose ± 28-30cm lang

Deze gouden roos ziet er prachtig uit! Hij is gemaakt van 24 karaat goud. Hij zal dus niet verwelken, wat normaal wel het geval is. Met dit unieke kado maak je jouw geliefde ongetwijfeld blij.

Ketting

Montebello Ketting Ankh - Dames - 925 Zilver - Symbool - 16 x 30 mm - 45 cm

In het oude Egypte was de Ankh het belangrijkste symbool voor de liefde. Hij wordt ook wel het levenskruis of de sleutel tot het leven genoemd. Dit is een mooie zilveren ketting met dit liefdessymbool.

Wil je een bijzonder persoon laten weten dat je van hem/haar houdt? Geef dan een cadeau met symbolische betekenis voor liefde. Het is een mooi cadeau met een waardevolle betekenis. Enkele symbolen voor de liefde zijn erg bekend, zoals de roos en een hartje. Maar er zijn ook onbekendere symbolen, zoals de Ankh en het esdoornblad.

Symbolisch kado liefde: 8 ideeën

-> Lees meer in het artikel “Symbolisch kado liefde: 8 ideeën”.

Hart onder de riem cadeau

Sleutelhanger

Sleutelhanger '' Hart onder de riem'' - Tin - gift - aandenken - steun

Deze sleutelhanger is letterlijk een hart onder de riem. Hij is gemaakt van tin en heeft een certificaat van echtheid. Een betekenisvol cadeau om te geven.

Knuffeltje

Sterkte pluche teddybeer knuffel 24 cm met wit pop art t-shirt - sterkte / cadeau knuffelbeer

Deze lieve knuffel draagt een t-shirt met de tekst “sterkte”.

Ken je iemand die door een moeilijke tijd heen gaat of een tegenslag heeft gehad? Dan wil je iemand natuurlijk zo goed mogelijk steunen. Een klein gebaar kan veel betekenen en iemand opfleuren. Het is fijn om te weten dat er mensen zijn die voor je klaarstaan en je steunen. Steek iemand een hart onder de riem met een mooi cadeau met symbolische betekenis.

Hart onder de riem cadeau ideeën

-> Lees meer in het artikel “Hart onder de riem cadeau ideeën”.

Steuntje in de rug cadeau

Gelukshartje

Gelukshart Sleutelhanger Giftcard Zomaar

Een klein gelukshartje met een mooie tekst. Dit kleinigheidje is een mooi betekenisvol cadeau met symbolische betekenis.

Wenskaars

Wenskaarsje - kadootje - Hexagon

Met dit kleine gebaar kun je iemand iets moois toewensen. Schrijf zelf je persoonlijke boodschap op het kaartje.

Soms zit het even niet mee. Dit kan om allerlei redenen zijn. Geef iemand een opkikker met een steuntje in de rug cadeau. Zo laat je de ontvanger weten dat je er voor hem/haar bent en wens je diegene steun toe.

10 mooie steuntje in de rug cadeau ideeën

-> Lees meer in het artikel “10 Steuntje in de rug cadeau ideeën”.

Meer cadeau met symbolische betekenis ideeën

Heb je nog geen betekenisvol cadeau met symbolische betekenis gevonden? Kijk dan eens naar een van de vele andere artikelen op cadeaucrisis.nl

© headerfoto door freepik.com

Deze post bevat affiliatelinks.