Cadeau inpakken stappenplan: 8 handige technieken

Cadeau inpakken stappenplan: 8 handige technieken

Een cadeau is natuurlijk niet af zonder cadeauverpakking. Het kan best lastig zijn een cadeau goed in te pakken. Ook heb je niet altijd materiaal zoals inpakpapier in huis.

Gelukkig zijn er allerlei manieren om een cadeau in te pakken. Je kunt verschillende materialen en vouwtechnieken gebruiken. Zelfs zonder inpakpapier kun je een cadeau nog inpakken. Zo kun je bijvoorbeeld ook stof of folie gebruiken. Of gebruik eens touw om een strik te maken.

Je hoeft geen creatieveling te zijn om een cadeau mooi in te pakken. Deze cadeau inpakken stappenplannen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad.  Door de instructies in deze video’s te volgen is je cadeau zo ingepakt.

Vouwtechnieken

Er zijn verschillende vouwmethodes om je cadeau in te pakken. Als je net te weinig inpakpapier hebt, is diagonaal inpakken erg handig. Heb je de tijd? Maak dan eens een mooie waaier van papier.

Cadeau diagonaal inpakken

Deze Japanse inpakmethode is snel en netjes. Het overgebleven papier word onder de rand gevouwen. Hierdoor is het niet zichtbaar. Als je deze vouwmethode onder de knie hebt, kun je binnen 30 seconden een cadeau inpakken! De Japanse inpak techniek staat bekend om zijn snelheid [1]. Bekijk hier het diagonaal cadeau inpakken stappenplan.

Waaier vouwen

Wil je dat je cadeautje er net wat specialer uitziet? Maak dan een mooie waaier van het inpakpapier.

Origami inpakken

Met origami is er van alles mogelijk. Zo kun je ook zelf een cadeaudoosje vouwen.

Kimono

Een subtiele en mooie inpakmanier is de kimono techniek. Hierbij worden de stukken papier telkens weer over elkaar heen gevouwen. Bekijk hier het stappenplan:

Materialen voor verpakking

Geen inpakpapier in huis? Geen zorgen, er zijn nog genoeg andere materialen die je kunt gebruiken. Zo kun je ook bijvoorbeeld ook stof of doorzichtig folie gebruiken als verpakking.

Cadeau inpakken dubbelzijdig papier

Met dubbelzijdig inpakpapier is van alles mogelijk. Je kunt natuurlijk 1 kant van het papier gebruiken. Maar ook kun je verschillende technieken gebruiken om allebei de kanten te laten zien. Het is een leuke en simpele manier om je cadeautjes net wat specialer te maken.

Cadeau inpakken doorzichtig folie

Hoe kun je een cadeau inpakken met folie? Doorzichtig folie word vaak gebruikt om cadeaumanden en pakketten in te pakken. Je kunt hiervoor transparante folie gebruiken maar natuurlijk ook een gekleurde. Met lint of touw wordt het folie vastgemaakt.

Cadeau inpakken met stof

Een aantal inpakmethodes gebruiken stof als inpakpapier. Hiermee kun je duurzaam inpakken. De stof is namelijk een soort herbruikbaar inpakpapier. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel mooi uit!

Japans inpakken met Furoshiki

Met deze inpakmethode kun je snel een cadeau inpakken met stof. Furoshiki zijn traditionele Japanse stukken stof. Alle stoffen kunnen worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan zijde, katoen, nylon en polyester. Zo kun je duurzaam inpakken. Het resultaat is mooi en simpel [2].

Koreaans inpakken

De Koreaanse inpaktechniek gebruikt Bojagi, een stuk stof, om van cadeautjes ware kunstwerken te maken [3]. De strik heeft vaak een decoratieve vorm, zoals die van een bloem.

 

Bronvermelding

[1] https://www.bhg.com/christmas/gift-wrapping/japanese-gift-wrapping/

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Furoshiki

[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Gift_wrapping

 

© Headerfoto: pexels.com