15x Ideeën 80 jarige verjaardag cadeau

15x Ideeën 80 jarige verjaardag cadeau

Wat geef je iemand van 80 jaar?

Het bereiken van de tachtig is niet vanzelfsprekend en moet daarom zeker goed gevierd worden.  Als bijvoorbeeld je vader, moeder, oma of opa deze leeftijd bereikt wil je natuurlijk een mooi cadeau geven voor deze speciale gelegenheid. Ideeën 80 jarige verjaardag cadeau gezocht? Het kan lastig zijn een leuk cadeau te vinden voor een 80 jarige. Veel ouderen hebben geen cadeauwensen of hebben alles al.  Dit maakt het uitkiezen van een cadeau voor 80 plussers lastig. Geen zorgen, er zijn genoeg originele 80 jarige verjaardag ideeën.

Wat geef je iemand van 80 jaar? Een persoonlijk cadeau met emotionele waarde is voor een 80 jarige geschikt. Zo geef je een uniek cadeau dat van betekenis is. Denk bijvoorbeeld aan een fotocadeau of herinneringenboek. Ook een decoratief of nostalgisch cadeau is een optie. Een aantal ideeën 80 jarige verjaardag:

  • Fotoboek of canvas met favoriete foto
  • Nostalgisch boek om terug in de tijd te gaan
  • Een kleinigheidje zoals een mok
  • Pakket met lekkernijen
  • Verjaardag 80 jaar vieren met verrassingsfeestje

1. Nostalgisch boek

Meer nostalgie

Ga terug in de tijd met een nostalgische boek! Blik terug op vroeger en haal herinneringen op.

2. Hollands pakket

Cadeaupakket - Kerstpakket - Cadeauset - Geschenkset - Holland nr 4 - Hollandse cadeautjes | Pakket met diverse Hollandse lekkernijen

Wie maak je nou niet blij met ouderwetse Hollandse lekkernijen? Met een leuk cadeaupakket zit je altijd goed. Bovendien ziet het er super leuk uit!

3. Foto op canvas

Canvas - 40x40 cm

Wat is er nou persoonlijker dan een cadeau met je eigen foto? Op deze manier kun je je favoriete herinneringen altijd bekijken. Zo fleur je je huis op en wordt je elke dag even herinnerd aan mooie momenten. Verras de 80 jarige met een mooie foto op canvas. Zo pronkt zijn/haar favoriete foto straks aan de muur.

4. Herinneringenboek ‘Vertel eens…’

Vertel eens boeken - Elma van Vliet

Een 80 jarige heeft veel levenservaring en ongetwijfeld talloze verhalen te vertellen. Met behulp van een invulboek leg je deze mooie herinneringen vast. De serie ‘Vertel eens’-boeken van Elma van Vliet bevat onder andere exemplaren voor oma, opa, papa en mama.  De invulboeken bevatten allerlei vragen over bijvoorbeeld de kindertijd en levenslessen. Je kunt de ontvanger het boek zelf laten invullen maar ook samen de vragen bespreken. Een uniek cadeau om te geven en onbetaalbaar voor nu en later.

5. Tegeltje

Verjaardag Tegeltje met Spreuk (80 jaar: It took me 80 years to look this good + cadeau verpakking & plakhanger

Wijsheid komt met de tijd. Geef de 80 jarige daarom een tegeltje met een grappige of mooie spreuk. Het is ook leuk om een persoonlijke tekst, foto of kenmerkende uitspraak van de jarige op een tegeltje te laten drukken. Zo geef je de jarige een uniek tegeltje met zijn of haar eigen wijsheid.

6. Grappig cadeautje

Tissuebox Niet huilen 80 is niet oud

Sokken pas op voor hangoudere

Op zoek naar een grappig cadeautje? Als de jarige wel van humor houdt, geef dan een cadeau met een knipoog. Zoals deze sokken met de tekst: “Pas op! Overstekende hangoudere”. Of een tissuebox met: “niet huilen, 80 is niet oud”.

7. Brillen opbergdoos

Luxe Brillen Opbergbox - Sieraden Display - 6 Horloge Compartimenten + 3 Brilles Opbergvakken - Confibel Horlogebox - Zwart

Ouderen hebben vaak meerdere brillen, zoals een zonnebril en leesbril. Wat geef je iemand van 80 jaar die veel brillen heeft? Met een mooie opbergdoos berg je je brillen veilig op en ben je ze nooit meer kwijt. Ook kun je hier horloges in kwijt.

8. Mok

cartoonmok 80 jaar ideeën 80 jarige verjaardag

Een feestelijke mok is een leuk kleinigheidje om de 80 jarige te geven. Deze mok in cartoonstijl is speciaal voor de 80e verjaardag. Op de mok staat onder andere “Tachtig is prachtig”. Het is ook leuk hem te vullen met snoepjes.

9. Theepakket

Dutch Tea Maestro - Thee cadeau - Zelf thee blenden pakket voor thuis - HAPPY Premium Thee Pakket - losse thee - origineel cadeau - kerstcadeau

Wat geef je iemand van 80 jaar die van thee houdt? Met dit theepakket maak je eenvoudig je eigen theeblend. Dit starterspakket bevat alles wat je nodig hebt. Het is een perfect cadeau voor elke theeliefhebber. Zelf een persoonlijk pakket maken? Zo kun je zelf een theepakket maken.

10. Digitaal fotolijstje

Denver PFF-1010 Black - Digitale Fotolijst - 10.1 inch - met Frameo software - Zwart

Een modern alternatief voor het fotoboek is een digitaal fotolijstje. Met een digitaal fotolijstje kun je telkens nieuwe foto’s tentoonstellen. Stuur direct foto’s naar het fotolijstje van de ontvanger. Dit cadeau is perfect voor een 80 jarige die alles al heeft.

11. Verjaardag 80 jaar vieren met feestviering

Verjaardag 80 jaar vieren? Een echt feestje is natuurlijk niet compleet zonder feestelijke versiering. Met themaversiering voor de 80e verjaardag maak je het helemaal af! Zo maak je er een onvergetelijk feest van.

80 jaar versiering voordeel pakket verjaardag 80 jaar vieren

Pakket 80

Gevelvlag verjaardag 80 jaar 100 x 150 cm

Gevelvlag

12. Vogelhuisje

GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Nestkast Boswachtershuisje Koolmees - Vogels - Moederdag cadeautje

Een vogelhuisje is een leuke decoratie voor buiten. Zo kun je zo vanuit huis vogels spotten.

13. Openhartig vragenspel

Openhartig Memories

Deel ervaringen en herinneringen aan de hand van allerlei vragen over vroeger. Met dit vragenspel heb je openhartige gesprekken met je dierbaren. Het perfecte spel om met een 80 jarige te spelen en een origineel cadeau om te geven.

14. Fotoboek

Fotoalbum - M - Hardcover - 40 pagina's

Wat geef je iemand van 80 jaar die alles al heeft? Een persoonlijk cadeau is dan een waardevol geschenk. Heb je samen veel foto’s gemaakt, maar geen idee wat je ermee moet? Laat ze niet op je mobiel of harde schijf staan maar verzamel ze in een mooi boek. Dat zal de jarige zeker waarderen!

15. Verjaardagskaart

80 jaar - houten verjaardagskaart - wenskaart om iemand te feliciteren met een verjaardag - groot

Bij een verjaardag kan een verjaardagskaart natuurlijk niet ontbreken. Deze houten wenskaart is een keer wat anders dan het standaard kaartje.

 

© Headerfoto door freepik – www.freepik.com

Deze post bevat affiliate links.

Meer cadeau ideeën 80 jarige verjaardag? Kijk dan eens naar de andere artikelen op deze website voor meer ‘ideeën 80 jarige verjaardag inspiratie! Bijvoorbeeld naar deze tips voor senioren die alles al hebben.