Bruiloft? 10x op originele manier geld geven

Bruiloft? 10x op originele manier geld geven

Geld is een gebruikelijk cadeau op een bruiloft. Ga je binnenkort naar een bruiloft en wil je geld als huwelijkscadeau geven? Dan is het leuk om dit op een originele manier te doen. Zo kun je het het cadeau net wat specialer maken. Het bruidspaar zal namelijk veel cadeaus krijgen. Dat maakt het i extra leuk om net iets extra’s te doen.

Maar hoe kun je op een leuke manier geld geven? Dit kan onder andere door zelf aan de slag te gaan en de knutselspullen tevoorschijn te halen. Gebruik je creativiteit om zelf een DIY geldcadeau te knutselen voor de bruiloft. Zo kun je bijvoorbeeld biljetten gebruiken voor origami. Ben je geen creatieveling? Geen zorgen, ook een spaarpot, cheque of cadeauverpakking is een originele manier om geld te geven.

Met deze tips kun je origineel geld als huwelijkscadeau geven op een bruiloft. Dat zal het bruidspaar zeker waarderen!

1. Spaarpot

Bruidspaar spaarpot

Spaarpotten zijn een leuke manier om geld te geven op een bruiloft. Een exemplaar in bruidsthema is natuurlijk erg toepasselijk. Ook kun je zelf een persoonlijke spaarpot met naam en tekst laten maken. Wanneer je met meerdere mensen een gezamenlijk cadeau wilt geven, is een spaarpot ook erg praktisch. Hier kan iedereen zijn bijdrage eenvoudig in doen. Zo kun je het huwelijkscadeau als een leuk geheel geven. Hoe leuk is bovenstaande spaarpot in de vorm van een bruidspaar!? Hiermee kun je op een originele manier geld geven op een bruiloft.

2. Hartjes Schilderij

Banknotes, Sweetheart, Money, Gift, Euro, Idea, geld vouwen huwelijk

Geldbiljetten kun je goed gebruiken voor origami. Hoe kun je geld vouwen voor een huwelijk? Natuurlijk zijn hartjes voor de gelegenheid perfect. Vouw biljetten om tot origami hartjes en maak ze vast op een vel papier. Het is leuk om deze te omlijsten om er één geheel van te maken. Dit kan met een schilderijlijst of fotolijstje. Maak er een mooi kunstwerk van in liefdesthema. Het ziet er zo leuk uit, dat je het geld bijna niet wil gebruiken!

3. Cheque voor bruidspaar

Cadeau cheque voor het bruidspaar 20 x 34 cm

Een originele manier om geld te geven is een cheque. Dit maakt het geldcadeau net wat specialer. Deze cheque is ook een leuke manier om een beleving cadeau te geven aan het bruidspaar. Geld als huwelijkscadeau wordt zo veel leuker om te geven en krijgen.

4. Bruiloft auto met geld

Wedding Gift, Gift, Wrapped Up, Cellophane Film, Foil - origineel geld geven bruiloft

Erg toepasselijk voor een bruiloft: een ‘just married’-auto. Teken zelf een auto of print een soortgelijke afbeelding uit. Rol het geld op tot een klein rolletje. Vervolgens kun je deze vastmaken aan de print. Maak het cadeautje af door het in te pakken met doorzichtig folie en er een strik om heen te doen.

5. Geldboom bruiloft

Een originele manier om geld te geven op een bruiloft is door zelf een geldboom te knutselen. Hier kun je een sieradenboom of houten decoratie boompje voor gebruiken. Zo’n boompje wordt ook wel eens gebruikt als alternatief voor een gastenboek op een bruiloft. Deze kun je naast met geld ook versieren met boodschappen en gelukswensen.

6. Geldtaart

Access, Alarm, Check, Business, Cardboard, Close

Voor een bijzondere gelegenheid is een ‘geldtaart’ een originele manier om geld cadeau te doen. Gebruik je creativiteit om een mooie taart te knutselen. Hier kun je 5 euro biljetten voor gebruiken. Dit zelfmaak idee is vooral geschikt voor wie een groot bedrag geeft of gezamenlijk geld bij elkaar legt. Je hebt er namelijk een flink aantal biljetten voor nodig.

7. Speciale kaart

Een originele kaart kan je geld cadeau net wat opvallender maken. Denk bijvoorbeeld aan een pop-up kaart met mooi ontwerp. Ook kun je een houten kaart kopen die leuk is als aandenken. Of een muziekkaart met leuk deuntje als grappige manier om geld te geven. Genoeg opties om nét even wat extra’s te doen dus.

8. Cadeauverpakking

tasje en bloem pixabay

Geld voor bruiloft leuk verpakken maar geen zin om te knutselen? Dan kun je natuurlijk ook een kant en klaar tasje of doosje kopen. Het is leuk een lint om het doosje te doen, zo maak je het helemaal af. Ook kun je het geld verstoppen in een ander kado voor het huwelijk.

9. Mason Jar

jar crafting lace freepik

Vul een mason jar met droogbloemen, pareltjes of lichtjes. Doe er zelf ook nog een persoonlijke boodschap bij. Dit geeft ziet er chique uit, dus is erg passend voor een bruiloft.

10. Flessenpost

Geld verstoppen in een kado? Een simpele en creatieve oplossing is deze flessenpost. Stop het briefgeld opgevouwen in een glazen kokertje. Deze kun je kopen bij hobbywinkels of online. Zo kun je het bruidspaar op een originele manier feliciteren.

Meer originele manier geld geven bruiloft tips

Naast de verpakking, zijn er natuurlijk ook nog andere dingen die meespelen bij het perfecte cadeau. Essentieel is natuurlijk: Hoeveel geld geef je op een bruiloft? Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van je band met het bruidspaar. Ook belangrijk is natuurlijk hoeveel je te besteden hebt. Ook kan het geven van geld leuker zijn als je met meerdere mensen een bedrag samen legt. Zo heb je een groter bedrag of kun je een grotere giftcard kopen.

© Foto’s door Pixabay – pixabay.com

Deze post bevat affiliate links.

Bekijk hier meer geld cadeau tips.