De beste edelsteen cadeautjes met krachtige betekenis

De beste edelsteen cadeautjes met krachtige betekenis

Edelstenen zijn er in vele soorten en maten. Elke edelsteen heeft een andere betekenis en eigenschappen. Voor elke gelegenheid zijn dus ook andere edelsteen cadeautjes het beste geschikt. Als cadeau kunnen edelsteen cadeautjes een krachtige boodschap uitdragen. Door iemand een edelsteen cadeau te geven kun je een mooie boodschap overbrengen.

Er zijn veel mogelijkheden voor edelsteen cadeautjes, zoals verwerkt in een armband, losse stenen of een edelstenen boompje. Zo kun je ze altijd bijdragen of thuis neerzetten en heb je ze altijd dicht bij je.

Om een geschikte edelsteen te vinden voor de gelegenheid, is het belangrijk te kijken naar de betekenis erachter. Hier vind je de beste edelsteensoorten per gelegenheid en betekenis.

Edelsteen vriendschap

Lapis Lazuli

De edelsteen die bij uitstek voor vriendschap staat is de Lapis Lazuli. Ook staat hij symbool voor waarheid. Er wordt gezegd dat deze steen helpt bij het versterken van je band. Ook zou hij je helpen met leven in harmonie [1]. De naam ‘Lapis Lazuli’ betekent letterlijk ‘steen van de hemel’ [2]. Hij heeft een karakteristieke felblauwe kleur en daardoor een krachtige uitstraling. Meer ideeën voor een symbolisch vriendschapscadeau vind je hier.

Edelstenen voor de liefde

Er zijn meerdere edelstenen die staan voor liefde. Welke het meest toepasselijk is, hangt af van de gelegenheid.

Edelsteen voorwaardelijke liefde

Rozenkwarts wordt ook wel de steen van onvoorwaardelijke liefde genoemd. Deze steen is een symbool voor liefde in algemene zin, zoals liefde voor familie, partner en vrienden. Maar bijvoorbeeld ook liefde voor de aarde [1].

Edelsteen liefde en verbondenheid

De robijn staat symbool voor liefde en passie. Zijn rode kleur doet denken aan die van het hart en heeft een krachtige uitstraling. Het is een toepasselijke en mooie steen als geschenk voor je partner [3].

Edelsteen voor geluk

citrine edelsteen voor geluk

Gun je iemand al het geluk van de wereld? Dan is citrien een geschikte edelsteen om te geven. Van deze steen wordt verteld dat hij de energie van de zon draagt. Hij zou je beschermen tegen negatieve gedachten en slechte energie [4]. Door deze eigenschappen zou hij geluk brengen, in het bijzonder financieel geluk en welvaart [5].

Edelsteen zelfvertrouwen

Aventurijn staat bekend als de ‘edelsteen van kansen’. Van deze groene edelsteen wordt gezegd dat hij je zou helpen met het nemen van beslissingen en risico’s [5]. Het is een goede steen voor iemand die je meer zelfvertrouwen toewenst.

Edelsteen cadeautjes tegen stress

amethyst edelsteen cadeautjes tegen stress

Aan de Amethist worden kalmerende eigenschappen toegedicht. Ook zou hij een helende werking hebben op emotioneel gebied. Dit is een geschikte edelsteen om te geven aan iemand die veel stress heeft [6].

 

 

Bronvermelding

[1] demairo.com https://www.demairo.com/gemstone-articles/different-types-of-gemstones.html

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Lapis_lazuli

[3] https://www.gemstone.org/gems-of-love

[4 ] https://www.gemstone.org/citrine

[5] https://www.dazzlingrock.com/blog/2019/01/gemstones-bestow-good-luck/

[6] https://retrealm.com/blogs/living/6-best-healing-crystals-for-anxiety-stress

© Foto’s door Pixabay – pixabay.com